Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 193 (104 - нова серија)

Година XXX децембар/просинац 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Изет Ханџић
Млади и наслијеђе

Међународна галерија портрета Тузла

Манифестација „Дани европског наслијеђа“ је дио опћег културног програма Савјета Европе. БиХ као његова чланица већ девети пут учествује у програму „Културна баштина и комуникација“.

Циљ је формирати заштиту европског и нашег културног и природног наслијеђа и промовирати свијест о њему, његовој обнови и очувању. Читав концепт почива на очувању културних различитости.

Специјална награда за колекцију Ликовна секција, ОШ Иван Горан Ковачић, Градачац

Специјална награда за колекцију
Ликовна секција, ОШ Иван Горан Ковачић, Градачац

На конкурс „Млади и наслијеђе“ одазвало се неколико стотина ученика из педесетак основних и средњих школа из Федерације БиХ. Тема је била „Културна баштина као комуникација“ Резултати су задивљујући како у идеји, мотиву, тако и у ликовној остварености. Успјелост ликовних остварења је таква да би на неким позавидјели и старији.

Више од тога, учешће на конкурсу оставља на ученику видан траг у свијести за очување духовних вриједности како своје, тако и туђе културне баштине, те формира и развија правилан став према нашем и свјетском културном наслијеђу у БиХ. Специјалне награде за ликовне секције добиле су Основне школе из Сарајева, Градачца, Рипча, Новог Травника, а појединачне Амира Врцић, Ена Налић, Ернад Грачић, Динка Смајлагић, Александра Цвјетичанин и други.

Дани европског културног и историјског наслијеђа обиљежени су у Тузли и Кантону низом културних и умјетничких манифестација: Изложба поштанских марака, фотографије о развоју саобраћаја у БиХ, предавања, округли столови.

Ена Налић, II разред, прва награда, Опћа гимназија Едхем Мулабдић, Маглај

Ена Налић, II разред, прва награда,
Опћа гимназија Едхем Мулабдић, Маглај

У реализацији овако богатог програма учествовали су: Међународна галерија портрета, Хотел Тузла, Међународни атеље „Исмет Мујезиновић“, БКЦ Тузла, Дом културе Сребреник и Музеј Источне Босне.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2006-01-14

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска