Most - Index
Most - Pretplata
Mustafa Skopljak: Svjetlom i tamom, kombinovana tehnika [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 184 (95 - nova serija)

Godina XXX mart/ožujak 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Enes Gotovuša
Klas je uz vas

Klas Centar Mostar je sponzor ovog broja časopisa Most

Direktor Enes Gotovuša s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem Direktor Enes Gotovuša s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem

Riječ direktora Enesa Gotovuše na svečanosti povodom otvaranja Klas Centra Mostar

Poštovane dame i gospodo, dragi gosti i prijatelji Klas-a, veliko mi je zadovoljstvo da Vas u ime vlasnika, uposlenika i rukovodstva Klas-a pozdravim i zaželim srdačnu dobrodošlicu u Mostaru, ovdje u Bišću Polju, povodom otvaranja Klas-Centra Mostar. Klas d.d. Sarajevo je najjača bh. kompanija koja:

 • razvija, proizvodi i prodaje hranu baziranu na žitaricama, brašno, hljeb, peciva, tjesteninu, konditorske proizvode i drugo;

 • raspolaže sa svojim mlinovima, pekarama, prodavnicama i prodajnim centrima u kojima u ukupnoj ponudi dominiraju domaći proizvodi;
 • nudi svoje proizvode na tržištu krajnjih potrošača, industrijskih potrošača i drugih pekara;
 • nastupa kao vodeća kompanija, sposobna da na najbolji način zadovolji potrebe klijenata i potrošača na području BiH i koja je sa svojim proizvodima i uslugama prepoznatljiva u zemljama regiona i šire;
 • čini napore da zadovolji potrebe kupaca i potrošača i da svoje proizvode i usluge približi građanima u svim dijelovima BiH.

Prošle godine otvorili smo proizvodno-trgovinski centar u Banja Luci, a danas otvaramo ”Klas Centar” Mostar, savremeni proizvodno-prodajni objekat koji u svom sastavu raspolaže najsavremenijom pekarskom opremom za proizvodnju svih vrste hljeba i peciva iz Klas-ovog asortimana, casg and carry odjelom i skladištem veleprodaje sa širokom ponudom roba iz asortimana KLAS-a, ali i trgovačkih roba drugih proizvođača.

Klas-Centar Mostar nastaje kao slijed strateške poslovne politike Klas-a koja kao prioritet definiše orjentaciju prema kupcu i građenje dugoročnih odnosa sa svojim klijentima i poslovnim partnerima. Klas želi biti što bliže svojim kupcima i klijentima nastojeći pri tom ispuniti sve zahtjeve i zadovoljiti svaku potrebu u najkraćem roku.

Zato smo danas tu, u Hercegovini, u kojoj Klas sa uspjehom posluje duži niz godina. Na ovoj regiji Klas ima vlastitu maloprodajnu mrežu sa preko 30 objekata. Na području Hercegovine Klas uspješno sarađuje sa preko 100 svojih kupaca.

Dozvolite mi da pomenem samo neke od njih: Mepas, Prodex, Merkur, Opel Komerc, Džajić, Nakić, Bare Komerc, Hercegovina Promet, Voće Promet, Konjic Promet, Oblo Komerc, P&M Company, Jadran, Hoteli Neum (Sunce, Zenit, Neum, Stela)…

U Klas-Centru Mostar svojim kupcima nudimo najkvalitetnije proizvode iz asortimana Klas-a:

 • Sve vrste pšeničnih i integralnih brašna, kao i novu paletu namjenskih brašna iz naših mlinova u Sarajevu i Olovu;
 • Sve vrste kruha, hljeba i peciva;
 • Širok asortiman polugotovih smrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta;
 • Konditorske proizvode iz segmenta vafla, industrijskih kolača i čajnih peciva;
 • Ovdje posebno napominjem naš novi brend ”Novi dan” koji obuhvata paletu od 10 novih proizvoda iz segmenta punjenih čajnih peciva sa različitim kombinacijama voćnih i čokoladnih punila;
 • Najkvalitetnije vrste tjestenina uključujući našu novu visoko kvalitetnu tjesteninu od durum pšenice – Pasta D’oro;
 • Svježe šampinjone, na tradicionalan način proizvedene džemove i slatka, čajeve, ljekovito bilje te duboko zamrznute maline, kupine, jagode i borovnice.

Postići vrhunski kvalitet naših proizvoda predstavlja najznačajniji cilj u Klas-ovoj poslovnoj filozofiji. U osiguranje i kontrolu kvaliteta Klas godišnje ulaže preko 500.000 KM, a brigu oko osiguranja i kontrole kvaliteta proizvoda svakodnevno vodi 40 tehnologa-specijalista. Klas je nosilac međunarodno priznatih certifikata o kvalitetu – IS0 9001:2000, HACCP i KRAV.

Klas Centar Mostar

Klas Centar Mostar

Širenjem svog poslovanja Klas daje neposredan doprinos razvoju regije na koju dolazi. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 7 miliona KM. Pored 50-ak zaposlenih radnika u maloprodajnim objektima Klas-a na području Hercegovine, u Klas-Centru Mostar posao je dobilo novih 40 radnika. Na ime poreza i doprinosa Klas će plaćati godišnje oko 1,5 milion KM, što su značajna sredstva kojim će se puniti budžet Grada Mostara.

Na poslovima izgradnje ”Klas Centra” Mostar učestvovao je veliki broj izvođača radova, od kojih ističemo: Širbegović, Tim Zip, Klaus Leman i Mountain.

Na kraju, dozvolite mi da se zahvalim predstavnicima lokalne društvene zajednice, Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije na pomoći u realizaciji projekta.

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Klas centar Mostar

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2005-05-29

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucaković · Sweden