Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 205 (116 - нова серија)

Година XXXI децембар/просинац 2006.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Душан Душко Бајевић
Хвала, учитељу!
Сулејман-Сула Ребац
(1929-2006.)

Мада није вријеме за стихове, десило се да се стихови пјесме „Пут путује Латифага“, пјесме коју смо пуно пута заједно пјевали, обистине. Никад нисмо помишљали да ће се у њеним стиховима наћи и судбина нашег драгог Сулејмана.

У пјесми се пита чега му је све жао, али сад ја настављам и желим рећи чега је мени жао. Жао ми је што си много тога ружног доживио у граду у којем си се родио – у који си се са свих животних путовања увијек враћао због велике љубави према њему. Поносио си се својим градом али су се, у нека срећна времена, једнако толико с тобом поносили твоја Доња махала, Мостар и Сплит.

Знам да те све то толико болило и да се ниси жалио јер си био јак и поносан. Поред осталог, и нас си учио да такви будемо.

Жао ми је што ти нисмо за живота, ни ја ни многи други, знали гласно, од свег срца, рећи ХВАЛА за све што си нас научио, за бригу коју си показивао према нама као о својој дјеци али и као одраслим породичним људима.

Младен Делић и Сулејман Ребац 1974. године

Младен Делић и Сулејман Ребац 1974. године

И сам сам одавно далеко од свог града, истина само физички. Душа се увијек радо враћала овом граду и радовала сваком поновном сусрету с тобом. Данас је у нашем Мостару све мање људи и пријатеља који су ме раније радо дочекивали и радовали се нашим сусретима.

Не желим, а и ти не би волио, да дуго говорим, јер ријечи појефтињују сва сјећања и осјећања која навиру. Ми који смо имали срећу имати те за учитеља, не само фудбала него и живота ту лекцију никад нисмо заборавили.

Кад год сам желио постићи нешто више и боље у животу, присјећао сам се понеког твог шамара (кажу то није педагошки), увиђајући да је за мене био добронамјеран и сврсисходан и да је иза њега стајало много љубави не само за мене него и за све нас.

Учио си нас да љубав за спорт, породицу и уопште људе, чини најљепши дио људских осјећаја.

Желим још да кажем Твојим најмилијим, да саосјећамо с њима и да за утјеху требају бити поносни што су, за супруга и оца, имали такву личност какав си био.

А ми којима си на родитељски начин отварао путеве у спорту и животу, макар сад гласно кажемо од срца ХВАЛА и лако путовање у вјечност, како каже пјесма.

Мостар, Сутина, 17.11.2006.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2007-01-07

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска