Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 205 (116 - нова серија)

Година XXXI децембар/просинац 2006.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Божо Ћорић
Отпутовао јаран Сулејман, за Латифагом
Сулејман-Сула Ребац
(1929-2006.)

Сулејман РебацИскрене изразе сућути упућујемо у име градоначелника Мостара Љубе Бешлића, који није у могућности присуствовати посљедњем поздраву којег упућујемо нашем Сулејману Репцу.

Мени је припала дужност да се у име града и Градске управе Мостар опростим од човјека који је својим преданим радом и љубављу према Мостару задужио његове грађане да се о њему говори као о једном од најзаслужнијих појединаца када је у питању развој ФК Вележ као и њихове највеће успјехе у досадашњој повијести клуба.

Сулејман Ребац већ са седамнаест година почиње играти за Вележ, а потом се нижу његови успјеси у дресу Хајдука, Динама и Сарајева.

Наш уважени суграђанин био је омиљен међу својим Мостарцима али и међу становницима Сплита.

Ипак, овај град Сулејмана Репца ће памтити по великим успјесима које је постигао као тренер Вележа, јер његова дјела и мериторна ногометна имена убрајају га у тренере који су у овај спорт унијели низ новина чиме, је свијет ногомета добио нове обрисе и развојну тактику.

Под Репчевим вођством, Вележ је два пута био вицешампион бивше Југославије, а не смијемо заборавити ни славне дане овог клуба који је остао упамћен и на европским такмичењима. Сулејман Ребац је пуних осам година био на челу Вележа, а уз њега и његове надалеко познате суиграче Мостар је постао препознатљив и омиљен клуб, јер под капом Сулејмана Репца створен је чувени БМВ а сви ногометаши били су култна имена и такозвани „Шармери са Неретве“.

Много је још успјеха за Сулејманом. Златне године уз Вележ и Град биле су и за њега најдраже и најљепше.

Мостарци, сви поклоници најважније споредне ствари на свијету, љубитељи ногомета, памтит ће легендарног ногометаша по својој несебичној љубави и привржености за овај клуб којем је остао вјеран до краја својих дана.

Име Сулејмана Репца за увијек ће остати веће и од ногомета, јер седамдесете године ће остати упамћене по незаборавним успјесима и његовој титули тренера генерације, цијеле једне генерације која ће пронијети име града кроз свијет врхунског спорта и ногомета.

Данас, у посљедњем опроштају од великог човјека и уваженог Мостарца, можемо само рећи да нам је била част познавати га, а његова дјела и заслуге остају као задужбина за младе нараштаје.

Божо Ћорић
ГРАД МОСТАР

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2007-01-07

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска