Home · Info · Arhiva ·
Novi broj · Traži · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt


Broj 140-141 (51-52 - nova serija)

Godina XXVI juli-avgust/srpanj-kolovoz 2001.
Prethodna · Sadržaj · Slijedeća

Mr Milan Jovičić
ČESTITKA ZA
JUBILARNI "MOST"


Poštovani Uredniče, gospodine Kebo!

Evo upravo čitam 50-ti jubilarni broj "Mosta". Šta reći!


Magični Oreol Stvaran Trudom, svih Vaših saradnika, a ponajviše ličnim Vašim angažovanjem, sa ljubavlju u toleranciji, uz sva sjećanja i pamćenja, kroz mnoge nedaće i brojna nerazumijevanja, neraskidiva je i trajna veza svih naših građana, u voljenom gradu i onih koji su vani, u cijelom svijetu. "Most", kao biserni lanac dijamantskih karika, kroz prozu i poeziju, književnost i likovnu umjetnost, sa svim našim aktuelnostima, znao je i umio pod maestralnom dirigentskom palicom Glavnog i odgovornog urednika, baštiniti sve naše vrijednosti, istorijografiju ovih prostora sa prošlošću i u sadašnjosti, sa optimizmom u našu bolju budućnost.

Svaki od brojeva "Mosta", očekivan je sa neizmjernom radošću i činio je trajnu sponu sa našim građanima u dijaspori, kao stvarnost i realnost prisjećanja i održavanja svih naših duhovnih i ljudskih, tako nam nužnih veza.

Zato, sa neizmjernom radošću i iskrenim čestitkama, redakciji časopisa i posebno Vama, gospodine Kebo, za 50-ti jubilarni broj, glasam isključivo za "Most", jer to zaslužujete i u predizbornom i postizbornom periodu. Iskreni ste sudionik ispunjenja naših čitalačkih nadanja i želja, za sve naše građane, bez lažnih obećanja u bilo kome periodu.


Dr Nusret Velić: Milan Jovičić


Dr Nusret Velić: Milan Jovičić


Želim da "Most" bude istinski časopis grada i da se sve naše strukture na vlasti, neposredno i materinski odnose prema ovome časopisu, u cilju ispunjenja nužnih uslova, materijalnih i finansijskih, za njegovo trajno i nesmetano izlaženje.

Posebne čestitke i zasluge upućujem Vama, naš dragi Alija Kebo, glavni i odgovorni Uredniče, sa željom i preporukom, da Vam se riješi trajni poslovni i lični stambeni i egzistencijalni prostor, za Vas i za naš "Most".

Iskrene čestitke upućujem i veliku zahvalnost dugujemo i svim Vašim stalnim i povremenim saradnicima, sa njihovim prilozima, kao i svim našim građanima u svijetu, da se što češće javljaju i pišu nam, jer tako rado i iskreno čitamo i sve ih volimo.

S poštovanjem.

Predsjednik Gradskog vijeća
Mr. JOVIČIĆ MILAN

Mostar, 18.06.2001.


Prethodna · Sadržaj · Slijedeća

Dragan Kunić: Selo, ulje na platnu, 1996.

Home · Info · Arhiva ·
Novi broj · Traži · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Časopis Most je upisan u evidenciju javnih glasila R BiH pod brojem 536 od 30.11.1995.
i oslobođen je plaćanja poreza na promet.
ISSN 0350-6517

Na vrh

Copyright © 1995-2001 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Sadržaj obnovljen: 14-05-2004

Design by © 1998-2001 HarisTucakovic, Sweden
oo