Most - Index
Most - Pretplata
Naslovna stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Broj 210 (121 - nova serija)

Godina XXXII maj/svibanj 2007.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Mustafa Gafić
Djela 22 autora

”Proljetni salon” u Travniku

Uskoro će selekcija slika članova Udruženja likovnih stvaralaca iz Travnika biti izložena u Lajpcigu sa kojim je Travnik zbratimljen.

Udruženje likovnih stvaralaca u Travniku osnovano je 1972. godine, sada okuplja pedesetak umjetnika iz Travnika, Novog Travnika, Viteza, Fojnice, Bugojna, Sanskog Mosta, Mostara i drugih općina. Ovo Udruženje je oduvijek otvoreno za sve ljude bez obzira na starosnu, polnu ili nacionalnu strukturu i bez obzira na pravce likovnog stvaralaštva, ali jog nema svojih prostorija ni vlastitih prihoda iako daje veliki doprinos razvoju likovne kulture.

Među raznovrsnim aktivnostima ovog Udruženja pažnju privlače likovne kolonije u Starom gradu iz XV vijeka, likovne radionice za početnike, edukacija članova putem organizovanih posjeta likovnim izložbama, učešće članova u raznim likovnim kolonijama, saradnja sa sličnim organizacijama te organizovanje proljetnih i jesenjih likovnih salona.

Ovogodišnji ”Proljetni salon” okupio je u prizemlju zgrade Zavičajnog muzeja 22 autora koji su se predstavili sa 43 djela radena u raznim tehnikama. Ovu likovnu manifestaciju je otvorila prigodnom besjedom direktorica Zavičajnog muzeja, historičarka umjetnosti Fatima Maslić a govorila je i Jasenka Jenko u ime učesnika. Tom prilikom je rečeno da će selekcija radova biti uskoro izložena u Lajpcigu sa kojim je Travnik zbratimljen…

Na ovogodišnjem ”Proljetnom salonu” predstavili su se slikari Nada Čabro, Stela Dukić, Hajrudin Kujundžić, Edin Kunić, Jozo Romić, Almir Šehić, Radivoje Lješić, Sanja Đulvat-Babić, Rasema Hrvačić, Fatima Sarač, Amila Seferović, Mustafa Varupa, Jasenka Jenko, Snježana Šiljak, Ana Anić, Bećir Haračić, Dragica Kovačević, Marija Banušić-Šarić, Ahmed Hrustanović, Vildana Kalčo, Jasmina Mujčić i Smaila Šerifović.

Prethodna · Sadržaj · Naredna

Zadnja stranica [Povećaj]

Index · Novi broj · Arhiva · Traži · Info · Linkovi
Redakcija · Pretplata · Kontakt

Zadnja izmjena: 2007-07-01

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Časopis Most · Mostar · Bosna i Hercegovina
Design by © 1998-2008 Haris Tucaković · Sweden