Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 210 (121 - нова серија)

Година XXXII мај/свибањ 2007.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Мустафа Гафић
Дјела 22 аутора

„Прољетни салон“ у Травнику

Ускоро ће селекција слика чланова Удружења ликовних стваралаца из Травника бити изложена у Лајпцигу са којим је Травник збратимљен.

Удружење ликовних стваралаца у Травнику основано је 1972. године, сада окупља педесетак умјетника из Травника, Новог Травника, Витеза, Фојнице, Бугојна, Санског Моста, Мостара и других опћина. Ово Удружење је одувијек отворено за све људе без обзира на старосну, полну или националну структуру и без обзира на правце ликовног стваралаштва, али јог нема својих просторија ни властитих прихода иако даје велики допринос развоју ликовне културе.

Међу разноврсним активностима овог Удружења пажњу привлаче ликовне колоније у Старом граду из XV вијека, ликовне радионице за почетнике, едукација чланова путем организованих посјета ликовним изложбама, учешће чланова у разним ликовним колонијама, сарадња са сличним организацијама те организовање прољетних и јесењих ликовних салона.

Овогодишњи „Прољетни салон“ окупио је у приземљу зграде Завичајног музеја 22 аутора који су се представили са 43 дјела радена у разним техникама. Ову ликовну манифестацију је отворила пригодном бесједом директорица Завичајног музеја, хисторичарка умјетности Фатима Маслић а говорила је и Јасенка Јенко у име учесника. Том приликом је речено да ће селекција радова бити ускоро изложена у Лајпцигу са којим је Травник збратимљен…

На овогодишњем „Прољетном салону“ представили су се сликари Нада Чабро, Стела Дукић, Хајрудин Кујунџић, Един Кунић, Јозо Ромић, Алмир Шехић, Радивоје Љешић, Сања Ђулват-Бабић, Расема Хрвачић, Фатима Сарач, Амила Сеферовић, Мустафа Варупа, Јасенка Јенко, Сњежана Шиљак, Ана Анић, Бећир Харачић, Драгица Ковачевић, Марија Банушић-Шарић, Ахмед Хрустановић, Вилдана Калчо, Јасмина Мујчић и Смаила Шерифовић.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2007-07-01

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска