Мост - Индекс
Мост - Претплата
Насловна страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 187 (98 - нова серија)

Година XXX јуни/липањ 2005.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Анте Матић
Они мисле да су моћнији од Бога

Др. Џон Колман: Комитет 300, Детекта, Загреб 2004.

Мало је која књига у мени оставила неку врсту језе и грозе као Хијерархија завјереника: Комитет 300, коју је написао бивши амерички обавјештајац Џон Колман (: John Coleman).

Од прве до посљедње странице редају се велика, страшна имена људи који дрмају свијетом и људским животима, судбинама појединаца и народа. Заправо ради се о „боговима“ на земљи, који нису дошли с неба, нити говоре да ће ићи у небо. Ријеч је о неколико стотина најмоћнијих људи на нашој планети. Глава им је у Лондону, трбух у Америци, а ноге у Риму. Махом су то људи без осјећаја за обичног, малог човјека. Њихов бог је новац, њихов свјетоназор је обмана свих обмана и лаж свих лажи, мајка свих мајки – глобалија.

Чланови Комитета 300 изгледај свемоћни, силни, сложни као један у борби на страни зла. Они руше и постављају владе у неким земљама, планирају, инсценирају и воде ратове, стварају своје свјетове, намећу народима како ће живјети, какав ће имати сустав вриједности. Владари неких земаља, краљеви, премијери, министри, генерали, бизнисмени, знанственици, писци, политичари вишега ранга, свећеници, богати баштиници пропалих краљевстава, принчеви и принцезе, лордови и војводе, грофови, велики и мали мештри масонерије, паклени играчи на дуже и краће стазе; једном ријечју моћници овога свијета. Довољно је завирити у називе банака, мултинационалних компанија и имена чланова Комитета 300 да вам буде све јасно до нејасноће и упитно до неодговора.

Алма Бурић (IV Основна школа): Илустрација, линорез

Алма Бурић (IV Основна школа): Илустрација, линорез

Писац ове страшне приче објашњава како су убили Кенедија, Алда Мора, Палма и још неке владаре неких земаља, затим како су покушали скратити за главу неке владаре, па нису успјели, као примјерице Де Гола, Кастра и још неке. Мало што измиче њиховој контроли, моћи и злоћи. Човјеку су чини каткад да су они поигравају с мањим народима исто онако како су човјек игра у руци с каменчићима или пинг понг лоптицама. Управо тако, неке власти за њих су као пинг понг лоптице. Та моћна рука рекета и шакета све што није по њиховој мјери и што им се супростави. Свјетска влада; то са чланови Комитета 300.

На тристотињак и нешто више страница Колман је исписао најупечатљивију и најтајновитију причу нашега времена. Ништа се у двадесетом стољећу није догодило без њихове режије, а знамо да је то најкрвавије стољеће у повијести људског рода. Тко жели да му се отворе очи о најмоћнијим људима, њиховим дјелима и недјелима на планети, нека посегну за овом књигом. Кад сам прочитао посљедњу страницу ове књиге, било ми је јасно тко је и зашто убио Кенедија, Мора, Палма, како је настао нацизам, фашизам, комунизам, глобализам; те тко кога тлачи и табачи, тко влада и одлучује о судбинама народа. Ужаснуо сам се над једном реченицом, коју изговара један од тих моћника из Комитета 300: „Ако Бог има неких проблема, нека се нама обрати!“ Тако ми је постало јасно што су све изрежирали и још увијек режирају у мојој родној Босни и Херцеговини, што у Хрватској и што диљем планете.

Уз попис кланова Комитета могу се прочитати банке, мултинационалне компаније, институције и удруге, које служе моћним члановима Комитета 300 да лакше, сигурније владају свијетом. Крајњи њихов циљ је застрашујући.

Претходна · Садржај · Наредна

Задња страница [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2005-11-15

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска