Мост - Индекс
Мост - Претплата
Мирсад Шишић: На Хутову, уље на платну [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Број 174 (85 - нова серија)

Година XXIX мај/свибањ 2004.

Latinica · Ћирилица · Transliteration

Претходна · Садржај · Наредна

Х. Халиловић
Лијепо је бити Крајишник у Шведској...

Стокхолм, 30.1.2003 - Шведски ликовни критичари најбољом изложбом прогласили су изложбу Босанца Алије Арнаутовића коју је ликовна публика у Стокхолму имала прилику погледати у најпознатијој Галерији „Tersaeus“ од 11. до 29. јануара. Изложба је наишла на изузетан пријем код Швеђана, све изложене слике су и откупљене, а Арнаутовић је проглашен умјетником мјесеца, испред познатих умјетника Лизија Улсона, Гитана Јонсона и Маргарете Петре (: Lizzie Olsson, Gittan Jönsson i Margareta Petré).

Алија Арнаутовић: Стари мост

Алија Арнаутовић: Стари мост

Шведски критичари који су изложбу нашег умјетника прогласили најбољом од изложби у двије стотине галерија, изненађени и одушевљени су Арнаутовићевим сликама. Посебно, како су и записали, црвеном бојом која њима доминира, дјелујући јединствено живахно, узбуђујуће топло, симболизирајући љубав, страст, радост и топлину.

„Швеђани воле топле боје, а одушевљени су осјећањима којима моје слике одишу”, казао је за Ослобођење Арнаутовић. Алија Арнаутовић рођен је у Босанском Петровцу. Осим у БиХ, Арнаутовић је живио и радио и у Словенији, бавећи се сликарством и музиком. Пред рат у БиХ снимио је неколико запажених албума, а крајем 1993. године одлази у Шведску. Сликарство и музика и даље су остали његова преокупација.

Претходна · Садржај · Наредна

Габријел Јуркић: Стари мост, уље на картону, 1930. [Повећај] Рудолф Хаупт: Стари мост, акварел [Повећај]

Индекс · Нови број · Архива · Тражи · Инфо · Линкови
Редакција · Претплата · Контакт

Задња измјена: 2004-07-07

ISSN 0350-6517
Copyright © 1995-2008 Часопис Мост · Мостар · Босна и Херцеговина
Design by © 1998-2008 Харис Туцаковић · Шведска